BH009 Projekt - Pozemní stavitelství

Cílem předmětu je aplikovat znalosti o objektech pozemního stavitelství, které student získal v předmětu BH001 Pozemní stavitelství 1, BH052 Pozemní stavitelství 2, BH003 Pozemní stavitelství 3, BH004 Pozemní stavitelství 4, BH007 Nauka o budovách 1, BH011 Požární bezpečnost staveb, BH051 Počítačová grafika a BH057 Akustika a denní osvětlení k vypracování vybrané části projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení podle příslušné vyhlášky o dokumentaci staveb. Student musí prokázat schopnost navrhovat jednoduché objekty po stránce dispoziční, konstrukční, architektonické a grafické podle platných vyhlášek a norem. 

Obsahem předmětu je vypracování vybrané části projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení podle příslušné vyhlášky o dokumentaci staveb. Projektová dokumentace bude vypracována pro zadaný jednoduchý částečně nebo plně podsklepený objekt definovaný vedoucím cvičení (např. rodinný dům, rodinný dům s provozovnou, bytový dům atp. = studenti v rámci BH009 řeší identický objekt, který budou v LS AR2018/2019 zpracovávat v rámci bakalářské práce). V rámci předmětu student musí prokázat schopnost syntézy informací získaných v předcházejících předmětech pozemního stavitelství po stránce dispoziční, konstrukční, architektonické a grafické podle platných norem. Současně by měl prokázat i znalost informací získaných v odborných předmětech zabývajících se návrhem nosných konstrukčních prvků řešeného objektu. Aplikací dílčích informací a znalostí o stavebních prvcích a konstrukcích se student naučí a zvládne návaznosti procesu projektování, a vypracuje část kompletní dokumentace řešeného objektu. Tímto postupem je student připravován na samostatnou práci a vytváří si návod, postupy a návyky, které následně využije při zpracování bakalářské práce. Výstupem jsou dílčí části projektové dokumentace ve formě textů zpráv a výkresové dokumentace.

Výstupy předmětu
1. Situační výkres širších vztahů. Koordinační situační výkres. Katastrální situační výkres.
2. Půdorysy všech podlaží, u vyšších objektů min. tří (např. 1S, 1NP a poslední NP).
3. Výkres tvaru stropu nad 1NP a nad posledním NP.
4. Výkres střechy (nebo krovy u šikmých střech) – půdorys i řezy.
5. Výkres základů.
6. Návrh schodiště nebo schodišť doplněné o půdorys a příčný řez.
7. Zjednodušené tepelně technické posouzení 2 navržených skladeb (1x stěna, 1x podlaha).
8. Podélný řez. Příčný řez.
9. Technické pohledy ze 4 stran.
10. Průvodní zpráva.


2. Bakalářská práce
Téma BP - projektu:
  1. bytový dům (doporučené omezení: bytový dům o 4 NP a 1S, výtah, odlišné dispozice po podlažích, parkování mimo objekt)
  2. rodinný dům s provozovnou 
  3. rodinný dům ve svahu
  4. dřevostavba rodinného / bytového domu
  5. rekonstrukce